powered by goodbeer.dk
Øl: Mørke Pumpernickel Porter
Bryggeri: Beer Here
Land: Danmark
Dato: 06/04-2009
Bruger: Teejay
Alkohol : 7.50 %
 

- Tanken bag “Mørke” er opstået ud fra mit ønske om at skabe en øl, der har de samme kvaliteter som det mørke, krydrede og sødlige pumpernickel rugbrød. Den er derfor brygget med bl.a. maltet rug, mørkt sukker og fennikelfrø og kun let humlet.

Der er 3 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En god porter, men stikker måske ikke så meget ud som jeg havde håbet, syntes det forskel fra andre anmeldelser af den er meget ridtet i smagen, og det gør at man ikke kan smage alle nuancerne
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Bransmark

Beer Here er Christian Andersens projekt efter Ølfabrikken. Lad os håbe at det ikke ender på Harboes hænder også - for det er der vist aldrig kommet noget godt ud af. Christian Andersen er flyttet til Sydafrika, og dernede har han gang i et projekt han kalder "Bierwerk", hvor han bruger lokale sydafrikanske ingredienser i øllet. Spændende projekt og vi håber det kommer til Danmark og at det ikke betyder at Beer Here skruer ned for aktiviteterne.

Mørke Pumpernickel Porter er en dejlig rund porter, uden de ristede noter vi kender fra stout. Der er brugt masser af rugmalt og fennikel. God mundfylde og masser af eftersmag, dog uden alt for meget humlebitterhed, som Beer Here er blevet kendt for og som undertegnede godt kan lide i de lyse øl.

Lækker porter, men mangler måske den sidste kompleksitet for at være helt oppe at ringe hos mig.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay

På forhånd vidste jeg at dagen idag ville blive skæbnesvanger. Derfor havde jeg allerede planlagt at denne porter skulle prøves idag, hvad enten finanskrisen betød afskedigelse eller fortsat ansættelse på min arbejdsplads. Til alt held ramte sparekniven ikke mig, så Beer Here's porter bliver nydt under et "lettelsens suk" hvor jeg vil forsøge at frigøre mig fra det psykiske pres der uundgåeligt rammer en når sådanne sparerunder skal gennemføres.

Skummet er højt, cremet og flot nougatfarvet. Aromaen byder på sødlig malt og tydeligt præg af friskbagt rugbrød. Det er en meget fyldig porter, hvor især de søde malttoner i begyndelsen har overtaget. Senere har den snert af mørk bitter chokolade samt en let, lidt udefinerbar, krydret smag. Sødmen er lidt farinagtig, men på en måde der klæder porteren rigtig fint. Dens helhed er som flydende rugbrød, dog uden at blive for øllebrødsagtig. I finalen har den oven i købet en pænt markeret humlebitterhed. Flere dygtige ølentusiaster har belært mig at det ikke hører helt hjemme i en rigtig porter, og at det er lidt "amerikansk". Første gang jeg stødte på pågående humle i en porter var med "Gonzo Imperial Porter" - og her blev jeg solgt lige på stedet. Mørke Pumpernickel Porter er bestemt ikke en ringere porter en Gonzo (tværtimod), så jeg kan vel heller ikke undgå at give den 10 point. De tre seneste øl jeg har smagt fra Beer Here har rykket for vildt ved min opfattelse af øl. Jeg skal helt sikkert forske lidt mere i Beer Here.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11722 Anmeldelser af 250457 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95761


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!