powered by goodbeer.dk
Øl: Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Blauw
Land: Belgien
Dato: 05/07-2005
Bruger: gbjensen
Alkohol : 11.00 %
 
Brygges kun en gang om året den 24. februar på Karl V. fødselsdag (tysk romersk kejser 1500-1558) Hans rige omfattede også dengang foruden Spanien også Nederlandene.
Der er 4 anmeldelser til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af reneac
sødlig duft, lidt sød i det og en masse alkohol, kunne minde lidt om en barley wine
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af Paulaner
Anmeldt første gang primo 2010

Simpelthen en fantastisk øl, der slår toppen af enhver skala og som alle ølentusiaster bør opleve mindst en gang. Flygtigt offwhite skum og indbydende krydret maltet duft. Smagen har massiv blød flødeagtig mundfylde som en Malaga eller Marsala hedvin - vinøs og varmende med gennemtrængende men meget afrundet smag af svesker, rosiner, dadler og alskens tørret frugt. Hertil kommer brændt sukker, mørk karamel, mørk chokolade og et strejf af rom, rosenblade og marcipan - alt i en perfekt fløjlsblød balance med en krydret lidt skarp humle, der er usædvanligt godt integreret i de øvrige smagsindtryk. En humle, som sammen med brændt sukker og mørk flødekaramel slutter af i en lang gennemtrængende finale. En af de allerbedste øl jeg har smagt, og så er det oven i købet en grønskolling fra årgang 2009. Hvad kan den ikke udvikle sig til ved nogle års lagring - heldigvis købte jeg 3 flasker, så vi får se desangående.

PS. Ja den er overvældende, men man drikker jo heller ikke en hel flaske hedvin alene, så del denne oplevelser med nogle gæster fx til en chokolade- eller konfektkage. Hertil er Van De Keizer Blauw perfekt.

Genanmeldelse 2019. Det skulle jo prøves. Sidst på året 2009 købte jeg som skrevet tre flasker med årgang 2009 på hals-etiketten. Den første resulterede i ovenstående anmeldelse 2010. Den anden blev til en gave. Nummer tre blev så gemt indtil nu. 10 års lagring og gennem 6 år min lille samlings klenodie. Hvordan var den så? Jo velduftende af fadlagret rom  og rosiner, fint afrundet og forædlet. Smagsindtrykkene var nu koncentreret med Rom/Malaga hedvinsindtrykket som rygraden sammen med karamel, mørke rosiner og mørk chokolade plus et vist silkeblødt fadpræg som af en gammel vin. Stadig spil levende men anderledes og stadig til de 10 glas. Spændende eksperiment med en flaske, der en del gange var på nippet til at blive åbnet gennem de 10 år, men alligevel gentaget alligevel blev lagt tilbage i skabet. Nu ser jeg at netop denne 2009 årgang er i handelen sammen med en fra 2018 - pris 298 kr. Lagret øl bliver ikke billigere med årene. {#emotions_dlg.rolleyes}

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kastanjebrun
Anmeldt af gbjensen
Ølanmeldelse nr. 1000 

Det skal da være noget særligt, synes du ikke? Jeg har valgt denne her øl som jeg fik da jeg fyldte 40, den har i 7 år stået på lager i kælderen til en helt særlig lejlighed. Den dag er nu endelig kommet!.

Det er en Årgang 2004, den har altså lagret i 8 år siden den blev brygget.

Dufter næsten som en god jule Rumtopf, hvor årets bær og frugter har stået i rom og sukker i et halvt år lige ind til jul. Duften af rom og karamel er der også.

Smagen er som ingen anden øl, den er helt uovertruffen. Fyldt med frugt aroma, ikke som en frugt øl hvor en eller to frugter træder tydeligt frem, nej her er der langt mere en eksplosion af aromaer der ikke er tilsat men alene kommer fra processen, fra malten og gæringen. Det er helt utroligt at det er muligt at skabe et sådan mesterværk på denne måde. Det jeg synes jeg kan smage er røde bær, blommer, tørret abrikos blandet med den gode malt. Kroppen er rund og behagelig. Man kan godt mærke %'erne men de smager ikke i gennem.

Det er en lidt sødlig øl, der er ikke meget Humle eller bitterhed i øllet, men sødmen er ikke overdøvende, mere bare som en antydning af brændt karamel eller ristede figner i rom.

Hvis du kun er et mega humlet øl, så er denne her ikke noget for dig, men hvis du gerne vil udfordres og måske lige så gerne vil have et godt glas rom som en single malt whiskey, så har du en stor øloplevelse i vente!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørke Brun
Anmeldt af Janchik
Det var med stor forventning jeg købte denne her øl. Jeg har læst masser af anmeldelser af den hvor den scorer point, folk jeg kender har snakket om den som om det var selve GUD!!! Den var dyr - 75 kroner måtte jeg lade for en flaske. Då jeg åbner den må jeg erkende at duften er meget overvældende - nærmest vulgær - men dufter godt: Frugter, Chokolade, Alkohol, Karamel. Ca. de samme nuancer følger med i smagen - men bare ALT for meget af alt! I mine øjne har den potentiale, men den er for sød og for ubalanceret. Jeg gav op og hældte den ud - det er jo en stor flaske. Jeg vil afgjort prøve den igen - måske lagret, men mit første indtryk af den var ikke så positivt som jeg havde håbet på. Desværre!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!