478 Nyheder |
|
|
|
||||||||
|
|
10/05-2013 - 13:51:14 | ||||||||
Efter lang, lang pause uden et ordenligt debat forum her på goodbeer.dk, så det med stor fornøjelse at jeg i dag har åbnet for det nye ølforum. Der er sket nogle forandringer og forbedringer hvis vi skal sammenligne med det gamle.
Med Venlig Hilsen
webmaster / Lars |
||||||||||
|
|
07/05-2013 - 12:47:29 | ||||||||
Hej igen. Jeg ved ikke, om det kun er lokalt, men jeg så Blå Chimay til 20 kroner (33cl) i søndags. Jeg nuppede halvdelen af de få som var tilbage. Jeg gensmagte denne klassisker for nyligt - dog i stor flaske, og den var præcis så dejlig som jeg huskede den. |
||||||||||
|
|
26/04-2013 - 19:16:38 | ||||||||
Kommentar til Paulaner's gode indlæg. Nu er Bernstein ikke nødvendigvis gul som en rose. Bernstein er det tyske ord for rav og rav fåes som bekendt i mange nuancer lige fra gul over røde nuancer til brune. Så Hofbrau's Maibock kan altså godt betegnes som værende ravfarvet selvom at den er rød. Ravfarvet er en betegnelse jeg har brugt sammen med farvenuancen hvis øllet er klart og fyldt af en udefinebar glød. Eksempelvis "gylden rav" eller "rød rav" |
||||||||||
|
|
25/04-2013 - 18:25:08 | ||||||||
Kors hvor vi dog savner ølforum til disse spidsfindigheder, Webmaster. Men så kommer den under nyheder. Jeg forstår til fulde Sareks undren, for på Hofbräus hjemmeside ser det også underligt ud. På bryggeriets hjemmeside læses: Der 1614 erstmalig gebraute Hofbräu Maibock ist das älteste Bockbier Münchens. Seitdem wird die Starkbierspezialität jedes Jahr im Frühling frisch gebraut. Rechtzeitig zum Wonnemonat Mai wird der Hofbräu Maibock dann in der letzten Aprilwoche traditionell im Hofbräuhaus am Platzl als gesellschaftliches Ereignis angezapft. Der untergärige Hofbräu Maibock mit einem Alkoholgehalt von 7,2% Vol. ist bernsteinfarben (altså gul! som en gul rose. På den tilsvarende illustration på samme hjemmeside, som også er vist på Goodbeer under andet billede af øl, er den afbildet klar rødbrun!) mit einem cremigen, rohweißen Schaum und einem barocken, leicht estrigen Malzaroma im Bukett. Sein Geschmack ist sehr vollmundig, malzaromatisch und mit einem samtig-weichen und hopfigen Ausklang. Ein Höhepunkt des Bierjahres! Undertegnede spekulerer nu, her efter Sareks nye anmeldelse, på om den øl, jeg sidste år nød i det herlige solskin ved Chinesicher Turm i München sammen med vores lille Berg und Bier gruppe i virkeligheden ikke var den samme Maibock, som Sarek lige her har anmeldt. Vore bedømmelser og antallet af glas er tæt på hinanden - og Sarek og jeg er unægteligt ikke langt fra hinanden i vore bedømmelser af de tyske bock'! Jeg valgte at kalde den Delicator ud fra, hvad jeg kunne finde af muligheder på Ratebeer, men nu tror jeg faktisk ud fra Sareks anmeldelse, at den øl vi fik i den herlige sol mens Lederhoseorkestret spillede i tårnet, kunne være et fad Maibock, som havde overlevet forårshøjtiden. Det forklarer også, hvorfor Delicator ikke ses på hjemmesiden. Kunne Delicator i virkeligheden ikke være de navn som Maibocken lanceres på i USA? Her er faktisk et spørgsmål, der er ølmestertitlen værdigt! Klø på Teejay! Får jeg fat på en flaske vil jeg uddybe og forske videre, idet jeg har en ret god hukommelse for smagsindtryk. |
||||||||||
|
|
19/04-2013 - 05:32:27 | ||||||||
Også andre end Teejay mestrer det der med øl og mad! Lindhardt og Ringhof har udgivet en lækker bog med opskrifter tilsat øl. Her er godt nok ingen rullepølse men en række andre lækre retter med øl i. Hver øl har også en spændende beskrivelse, så hvis du ikke har mod på at kokkerere er der stadig en hel del godt læsestof for en ølentusiast. Carsten Kyster, som skriver om mad i bl.a. Politiken og ølguren Carsten Berthelsen har slået sig sammen og får øl og mad til at gå op i en højere enhed i Godt bryg, god mad. Bogen rummer foruden lækre illustrationer både opskrifter med øl og forslag til øl, du kan drikke til maden. Her går mændene i køkkenet, lukker døren, åbner en øl og hygger sig med at lave mad af den gode, solide slags. Du kan få lov at få et spændende indkik i den mundvandsfremkaldende bog her. http://www.lr-web.dk/YBooks/lindhardtogringhof/Godt_bryg_god_mad/index.html Lån evt. Godt bryg god mad på biblioteket eller ønsk dig den som gave. Bogen er nu også lagt ind på min ølbogs liste, som jeg stadig supplerer med nye. https://sites.google.com/site/godeboegeromoel/ |
||||||||||
|
|
15/04-2013 - 20:21:11 | ||||||||
Kære goodbeer.dk bruger Efter vores brygdag den 10. marts 2013 hos Indslev Bryggeri har vi ventet spændt på hvornår vores øl, nr. 100000 vil blive klar. Det er den nu! Hvis du kunne tænke dig at smage denne Imperial Wheat Stout på 8.9% så står der fire flasker af 33cl klar til dig i min ølkælder:
Ugly Duck Brewing CO. White Amigo / Imperial Wheat Stout Brygget på bygmalt, egetræsrøget hvedemalt, hvedemalt, chokolade hvedemalt, brun farin, humle og gær samt ikke mindst vand fra Indslev White Amigo en ny øltype udviklet af Indslev Bryggeri og goodbeer.dk i fællesskab for at markere goodbeer.dk's øl nr. 100000 Indeholder: Hvordan får jeg fat i øllet? Øllet kan efter aftale afhentes gratis på min adresse eller blive tilsendt mod et mindre forsendelse gebyr på 60kr. Afhentning kan normalt ske på hverdage efter kl. 18 fra min adresse: Lars Jensen Send en email til lars@goodbeer.dk og skriv om du gerne vil afhente øllet eller have det tilsendt. Gebyr for forsendelse skal betales forud til goodbeer.dk konto: 7257-0001246312 Husk også at oplyse navn og leverings adresse.
Højt White Amigo skum Webmaster / Lars |
||||||||||
|
|
12/04-2013 - 21:12:55 | ||||||||
Jeg bliver altid glad når nogen bringer nyheder om spotvarer i diverse supermarkeder. For nylig var det Sarek som bragte nyheden om bl.a. mexikanske øl som lige nu kan findes i Fakta. Nu har jeg lige læst hans anmeldelse af den ene af disse øl, og jeg glæder mig til at smage det eksemplar jeg selv har købt - og det gjorde jeg kun fordi Sarek meddelte det i en nyhed. Jeg ved at Paulaner også med mellemrum gør det samme. Som de fleste andre så handler jeg mest i de samme butikker, men i mit nabolag ligger næsten alle af de kendte dagligevarebutikker, så derfor ligger jeg gerne vejen forbi hvis der er spændende øl på hylderne. Derfor vil jeg gerne opfordre jer alle til at lave oprette en nyhed når i støder på nyt øl i butikkerne hvor i færdes. Det kan hjælpe os andre til at få noget nyt og spændende øl med i indkøbskurven - og i sidste ende hjælper det os alle når en ny anmeldelse kommer på Goodbeer.dk. |
||||||||||
|
|
10/04-2013 - 18:00:52 | ||||||||
På Beerticker.dk kan man idag læse at København får en ny ølbar i morgen – torsdag den 11. april 2013 kl. 17. Kim Christiansen, der i forvejen står bag Ørsted Ølbar, åbner Søernes Ølbar på Østerbro. Ved Sortedams Sø – den nordligste af søerne – på Sortedam Dossering 83. Den nye ølbar har 20 haner – hvad der kommer på ved åbningen er ikke offentliggjort. |
||||||||||
|
|
07/04-2013 - 22:49:04 | ||||||||
Ja I ved det sikkert allerede, men i denne uge har Fakta nogle spændende øl i tilbud. Blandt andet 3 øl fra mexicansk Modelo hvor blandt andet Negro Modelo er en spændende wienerøl og to øl fra Samuel Adams, Boston Ale og Boston Lager. |
||||||||||
|
|
28/03-2013 - 19:11:41 | ||||||||
Jeg oprettede et nyt bryggeri forleden, Braufactum og en enkelt øl fra bryggeriet. Dagen efter ville jeg oprette resten af øl fra bryggeriet, men opdagede at Teejay havde gjort det i mellemtiden. Og nu er jeg sur. Ikke på Teejay, der jo bare har lavet mit arbejde. Jeg elsker når folk sparer mig for besvær. Men jeg kan ikke rette øllene og tilføje den kommercielle beskrivelse til de enkelte øl. Hvad er der galt? |
||||||||||
|
I Databasen: 12207 Anmeldelser af 267329 øl fra 247 lande og 12875 bryggerier. Billeder: 102413 |