powered by goodbeer.dk
Der er 54 lande fra Europa i databasen
Side 1 af 6 : 1 2 3 4 5 6
Bryggeri oversigt
Land:
Verdensdel:
Bruger:
Dato:
Abkhasien Europa Teejay 01/05-2018
images/Abkhasien/
Se anmeldelser fra : Abkhasien Se bryggerier Se Øl
Åland Europa gbjensen 15/10-2009
images/aaland/

Ø(l)riget der ligger mellem Sverige og Finland.

Se anmeldelser fra : Åland Se bryggerier Se Øl
Albanien Europa gbjensen 13/10-2009
images/alb/
Se anmeldelser fra : Albanien Se bryggerier Se Øl
Andorra Europa gbjensen 13/10-2009
images/andorra/
Ministat mellem Frankrig og Spanien, i bjergkæden Pyrenæerne.
Se anmeldelser fra : Andorra Se bryggerier Se Øl
Belgien Europa gbjensen 13/10-2009
images/b/
Belgien er det land på det europæsike kontinent der har flest bryggerier, og er med god grund berygtet for at både have det største udvalg og det bedste øl. Hvis du engang kommer derned er der naturligvis nogle mærker du bør prøve, det er især deres trappist øl. Trappist øl er øl brygget af munke eller nonner på klostre, der er 12 Trappist klostre i belgien, heraf brygger de 7 øl. Belgisk øl er hovedsalig overgæret øl, og har derfor tit en mere frugagtig smag end det danske øl, der er undergæret øl. Nogle typer eftergærer desuden på flasken, andre bruger vildgær (Lambic). Først i 1929 blev Pilsner øl introdukseret i belgien (brygget af Alken) Lager øl blev først almindeligt efter 2. verdens krig.
Se anmeldelser fra : Belgien Se bryggerier Se Øl
Bosnien-Hercegovina Europa gbjensen 13/10-2009
images/bos/
Se anmeldelser fra : Bosnien-Hercegovina Se bryggerier Se Øl
Bulgarien Europa Jan R 13/10-2009
images/bul/
Se anmeldelser fra : Bulgarien Se bryggerier Se Øl
Cypern Europa gbjensen 13/10-2009
images/cypern/
Se anmeldelser fra : Cypern Se bryggerier Se Øl
Danmark Europa Al-Coholic 28/04-2018
images/dk/

Rettelse 12-10 2009: Jeg kan se at meget har ændret sig på det danske øl-marked siden at goodbeer.dk startede op i 2004, se bare hvad jeg skrev den gang: Det gode øl har både gode og dårlige forhold i Danmark, gode fordi at de store danske bryggerier er blandt de bedste til at brygger pilsner øl, men dårlige de med deres monopol gør det svært for små og nye bryggerier, at få fodfæste på det danske marked. Men nu er forholdene ganske langsomt ved at ændre sig til det bedre, da der til stadighed dukker nye bryggerier på i Danmark, af dem kan jo nævnes Ørbæk, http://www.broeckhouse.dk/index.htmBrøckhouse, Svaneke Bryghus, Grauballe Bryghus, WinterCoat, samt flere der er på vej.. Det er blandt de nye små bryggerier (og Refsvindinge) nyhederne kommer fra, de store formår, eller tør kun at sælge det samme øl på nye flasker. Næsten alle de andre danske bryggerier brygger varianter af pilsner, og det er lidt synd når der er så store muligheder for variationer, hvis de danske bryggerier havde lidt større mod og fantasi. En anden fejl mange af de danske bryggerier gør, er at bruge råfrugt, det er er billigt, meget billigere end malt, og gør smagen mere blid og upersonlig, desuden tilsættes der mange tilsætsnings stoffer f.eks. farve. Der er ikke ret mange der tør lave øl på andet end byg malt og råfrugt, jeg kender ikke til nogen der f.eks. bruger maltet hvede eller havre. Eller hvad med hamp i stedet for humle som krydderi:

Se anmeldelser fra : Danmark Se bryggerier Se Øl
England Europa gbjensen 13/10-2009
images/gb/

Hvis der er nogen der kan brygge godt øl, så er det over på de britiske ø'er, desværre er det bl.a. på grund af det danske returpant system, blevet endnu mere vanskeligt at få fat i især engelsk øl i DK. Jeg havde håbet at den nye liberale regering ikke også skulle være i lommen på de danske bryggerier, men alle kan jo se virkningerne på indførelsen af dansk returpant, den ene importør efter den anden lukker, og dermed udtyndes udvalget. Men har vi fået et retursystem der tager hensyn til miljøet ? Nej, det tager kun hensyn til de store danske bryggerier, for hvorfor skal vi smide udenlandske dåser i skraldespanden, og transporter tomme dåser rundt i hel tilstand, det er meget luft, der skal fragtes rundt på de danske landeveje, med unødig forbrug af giftig diesel olie til følge. Var det af hensyn til miljøet, så ville de danske flaske/dåse retur automater, også godtage udenlandske dåser, der skal jo også betales pant i Tyskland her efter 1. jannuar. Alle dåserne skulle komprimeres og sendes til omsmeltning / forbrænding (det kan de finde ud af i Sverige) Det engelske øl har også været igennem en omvæltning, ved at de engelske bryggerier har fusioneret i stor stil og derved er udvalget blevet mindre i England. Fusionerne har også gjort af kvaliteten er faldet, men som en modreaktion hertil blev der i 1970'erne dannet en forbruger organisation: CAMRA (Campaign for Real Ale) for at beskytte traditionen for fad og flaske modnet ale, siden 1970'erne er antallet af bryggeriet mere end fordoblet. Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke er ekspert i engelske øl, men de er med, da de også smager godt.

Se anmeldelser fra : England Se bryggerier Se Øl

I Databasen: 12186 Anmeldelser af 267213 øl fra 247 lande og 12845 bryggerier. Billeder: 102312


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen