powered by goodbeer.dk
Bryggeri
Type
Dato
Bruger
Adr:
Box 131 
 
Fangervej 1406 
By:
Narsaq 
Post nr:
3921 
Tlf:
[+299] 49 64 34 
Land:
Grønland
e-mail:
Link:
Find vej

Grønlands første og PT eneste bryggeri.
De brygger øl på det reneste vand i verden, smeltet indlandsis dvs. vand der kan være mange 1000 år gammelt og dermed uden forurening af nogen art.
De må som den Grøndlandske lovgivning er på nuværende tidspunkt ikke sælge deres øl i Grønland, så det hele skal exporteres.

Men det holdt ikke i længden, efter at have været i betalingsstandsning i oktober 2008 gik bryggeriet konkurs den 5 november 2008

Der er 8 Øl i databasen
Nr.
Øl navn:
Bryggeri:
Øl type:
Land:
 
Dato:
Bruger:
Alkohol %:
1
Arctic Ale
 
Grønland
 
Oprettet: 14/05-2007 / Ændret : 27/01-2009
9.00 %

Brygget til at kunne tåle de kolde temperaturer som øllet udsættes for når fangere jager gennem længere tid og ekspeditioner foretages på indlandsisen.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Grønland
2
Brown Ale
 
Grønland
 
Oprettet: 17/08-2006 / Ændret : 27/01-2009
5.50 %

Citat bryggeriet: "Da Nordboerne kom til Grønland, medbragte de selvfølgelig også øl, den samme øl som de medbragte til England 100 år før - en Brown Ale. Brown Ale'en udspringer faktisk fra nordboerne, og dette er grunden til vi har valgt den som en af vores første øl. Øllen vil vi beskrive som brun, blød, rund og fyldig øl på ca. 5,5 % alkohol. Aromaen er sød med noter af chokolade, ristede nøder og brændte kaffebønner. Smagen er præget af frugt og et krydret sammenspil mellem humlen og de mange forskellige malttyper.

Øllen egner sig fint til grillmad, idet chokolade og karamel smagsnuancerne fra den ristede malt går fint i spil med de flammende noter fra grillen. Brown alen kan bruges til de fleste bøffer, den rammer også godt smagsnuancerne i gryderetter, og kan til sidst også bruges til ostebordet."

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Grønland
3
Cave Beer
 
Grønland
 
Oprettet: 27/01-2009 / Ændret : 12/11-2010
5.00 %
Ingen anmeldelser

Kom kun til salg i Grønland

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Grønland
4
Christmas Ale
 
Grønland
 
Oprettet: 26/10-2006 / Ændret : 27/01-2009
6.00 %

Citat Bryggeriet: " Juleøl er i virkeligheden en hedensk tradition fra vikingernes tid, hvor man bryggede specielt stærkt øl i den mørke vinter tid. Det var ligefrem påbudt at man bryggede specielt stærke øl til julens drikke gilder, hvis man undlod og prøvede at slippe af sted med det normale øl, så kunne man blive strengt straffet. Da vikingerne blev kristne var juleøllen en af de hedenske traditioner som befolkningen/vikingerne ikke ville give afkald på og de styrende instanser valgte derfor klogeligt at give den gamle tradition ny symbolsk mening. Dette er grunden til at vi den dag i dag, hvert år stadigvæk kan glæde os til smagen af julebryg, som man som brygger i norden altid vil gøre noget særligt ud af.

Vores julebryg er brygget med seks forskellige slags malt, to aromahumler og et strejf af julens krydderier, ydermere har vi brugt en belgisk gær for at få mere frugt med i aromaen.
Øllen har en sød maltet aroma af chokolade, karamel og nødder, dertil kommer et strejf af frugt fra gæren. Det hele bliver rundet let af med en blid eftersmag, hvor man sidder tilbage med indtrykket af at man lige har taget en tår af julen selv.
Passer fortrinligt til den gode danske julemad, og skal nydes ved en temperatur mellem 8 - 10 grader.
"

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Grønland
5
Easter Bock
 
Grønland
 
Oprettet: 14/03-2007 / Ændret : 27/01-2009
7.50 %

Citat bryggeriet: "Vi har lavet en Weizenbock, som i vores version er en stærk tysk inspireret hvedeøl på 7,5 %.
Hveden giver den friskhed som forkynder foråret, mens styrken minder os om vinteren som går på hæld. Denne øl vil passe fremragende til det klassiske danske påskebord, idet den har en styrke og maltkarakter der harmonere fint med lam og påskens delikatesser.
Samtidig har den også en frisk karakteristika fra hveden og gæren, der også går godt med årstidens mindre traditionelle spise. Her kan nævnes forårsbebuderne som muslinger og stenbiderne udspillet af rogn. Disse to slags spise kan let bruges som forret, inden man sætter tænderne i en lammekølle. Dette kan være ingredienserne til en festmiddag i Narsaq/Sydgrønland omkring påske, idet råvarerne lige er hevet op fra det kolde hav og tilberedt, på dette bord vil vores Greenland Brewhouse Easter Bock komme til sin ret!

God påske !"

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Grønland
6
Mountain Ale
 
Grønland
 
Oprettet: 27/01-2009 / Ændret : 12/11-2010
5.50 %
Ingen anmeldelser

Justeret Brown Ale, kom kun til salg i Grønland.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Grønland
7
Northern Light
 
Grønland
 
Oprettet: 18/02-2008 / Ændret : 27/01-2009
8.00 %
Ingen anmeldelser

Citat bryggeriet: "Northern Light matcher mange forskellig spiser. Den har de bløde silkeagtige nuancer som går godt med østers og kaviar. Til hovedret matcher den uden besvær tunge retter, og selvom den skriger på at blive matchet med lam, gås og vildt, så kan den også løfte lette tapasanretninger med ost og pølse. Til dessert kan cheesecake klart anbefales, men passer også fortrinligt med en kirsebærtærte eller en chokoladekage begge serveret med vanilje is. Denne fantastiske øltype kan med fordel lagres i op til fem år inden den nydes."

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Grønland
8
Pale Ale
 
Grønland
 
Oprettet: 17/08-2006 / Ændret : 27/01-2009
5.50 %
Ingen anmeldelser

Citat bryggeriet: "Pale Ale stammer oprindeligt fra England, men bliver i dag produceret de fleste steder i verden. Vi har lavet en Grønlandsk version, som går utroligt godt med det krydrede grønlandske lam. Øllen er en lys ale på ca. 5,5% alkohol med milde maltaromaer med en snert af karamel og et krydret humleindslag der bidrager med en kraftig, frisk blomsterduft. Smagen er rund og fyldig uden påtrængende bitterhed.

Ud over den fantastiske match til det krydrede grønlandske lam, så egner den sig også fortrinligt til lidt mere krydret mad, som f.eks. Thai, Indisk, Mexicansk og til sidst er det en favorit til en stor cafe burger."

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Grønland

I Databasen: 11290 Anmeldelser af 217769 øl fra 246 lande og 11938 bryggerier. Billeder: 85435


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

  • Dit navn: Kun synlig for webmaster
  • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
  • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

  • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
  • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
  • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
  • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

  • Ny ølanmeldelse: 25 point.
  • Upload af et nyt billede: 25 point.
  • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
  • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
  • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

Øl karakter skala

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!

Navn på øl: Alle øl skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af bryggeriet til en anden øl før.

Bryggeri: Der skal vælges et bryggeri. Du kan "flytte" øllen til et andet bryggeri om nødvendigt (eventuelle ølanmeldelser flytter med). Hvis bryggeriet ligger i et andet land, så kan der opstå problemer med billederne til øllen, da billeder organiseres efter land.

Kopi af: Hvis øllen er en kopi-øl eller hvad man også kalder en etiket øl, så skal du her vælge den øl den er en kopi af. Hvis det er en kopi øl vil øltype og alkohol % blive identisk med originalen. Derfor behøver du ved kopi-øl ikke at angive øltype eller alkohol %.
En øl kan være en kopi af alle de øl som bryggeriet brygger eller som brygges på et andet bryggeri der er medlem af den samme bryggergruppe. (Af typen samarbejde)

Alkohol %: Hvis alkohol % er kendt så skriv det i feltet. Er alkohol % ukendt, så sæt et flueben i det lille felt.

Brygges denne øl?: Vælg kun nej hvis du er sikker på at øllen ikke brygges mere. Husk at f.eks. en julebryg ofte bliver brygget igen næste år.

Lancerings tidspunkt: Hvornår blev øllet tappet første gang, eller fra hvornår kunne øllet købes første gang? angives en måned skal år også angives.

Øl billeder: Det er muligt at vælge op til fire billeder til en øl. Feltet du vælger, bestemmes af hvad der er på billedet. Hvis du har et nyt billede til øllen så kan du uploade det direkte til øllen med linket til højre:
Når du har valgt et nyt billede kan du checke om det var det rigtige ved at føre musen over foto ikonen:

Forside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens forside etiket.

Bagside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens bagside etiket.

Øl flaske Her kan du indsætte billeder af flasken eller dåsen, evt. sammen med et glas.

Andet billede Bruges til billeder der ikke kan placeret i en af de tre andre felter.

Kommerciel øl beskrivelse, altså ikke en ølanmeldelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om øllet, f.eks. hvordan er det brygget, hvem er brygmester eller bare en kopi at bryggeriets beskrivelse. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.

Ret øl / Ny øl klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.

Navn på Bryggeri Alle Bryggerier skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af et andet bryggeriet.

Adresse: Angiv en så nøjagtig adresse som muligt. Med en adresse kan der f.eks. vises et kort med bryggeries placering.

Telefon nr. Hvis et bryggeri har flere telefon numre så skriv det vigtigste nr. her
e-mail:Udfyldes om muligt med en e-mail adresse til bryggeriet.

Land: Land skal vælges inden at der kan vælges eller uploades nye billeder til bryggeriet. Hvis du flytter bryggeriet til et andet land, vil evt. billeder ikke kunne bruges, men skal uploades igen.

Type: Bryggeritypen er vigtig for klassificeringen af bryggeriet. Se mere her under:

  • Nano Et meget lille bryggeri, med en årlig produktion under 1000hl og typisk max et salgssted. Der vil ofte være tale om hjemmebrygning
  • Pub Et Pub bryggeri, brygger 1000-6000hl om året, og afsætter hoveddelen af øllet på pub'en
  • Trappist Et Trappist bryggeri, er et Kloster, hvor munke brygger øl til eget brug, men også til salg. Det er typisk et lukket samfund, der ikke tillader besøg udefra, men de brygger nogle rigtige gode øl
  • Micro Et Mikro bryggeri, brygger mindre end 10000-15000 hl om året, og afsætter det meste i nærområdet, der kan også være en begrænset eksport
  • Regional Et regional bryggeri, brygger mere end 15000hl om året, men afsætter hovedparten af produktionen i samme landsdel, f.eks. på Fyn. Eksport kan forekomme
  • National Et national bryggeri, ligger lige under de multinationale bryggerier, deres øl kan typisk købes i hele det land hvor bryggeriet har hjemme, der kan også være tale om en betydelig eksport, men hele produktionen finder sted i hjemlandet
  • Multinational Et af det helt store, der brygger øl i flere lande og har et varemærke der er kendt i mange lande. Den årlige produktion er typisk over 1 million hektoliter
  • Varemærke Et bryggeri der ikke brygger sit eget øl, men får det brygget hos et eller flere andre bryggerier. Tuborg er et godt eksempel. Kaldes ofte også for et phantom bryggeri.
  • Lukket Et Bryggeri der har lukket eller er blevet opkøbt, og derfor ikke længere brygger øl.

Link: Bryggeriet hjemmeside kan være en god kilde til at finde flere informationer. Husk "http://" i linket.

Billeder: Det er muligt at vælge op til tre billeder til et bryggeri.

Bryggeri beskrivelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om bryggeriet, deres historie, brygmester kommende planer og alt andet der kunne være interessant om bryggeriet. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.

Ret Bryggeri / Nyt Bryggeri klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.

Det Danske Ølsprog / Guide til ølanmeldelser