powered by goodbeer.dk
Bryggeri
Type
Dato
Bruger
20/04-2006
Adr:
Carit Etlars Allé 18 
By:
Esbjerg 
Post nr:
6700 
Tlf:
 
Land:
Danmark
e-mail:
-
Link:
Find vej

Sakset fra www.g2b.dk

Bryggeriet fik sit navn, da vi under nedrivning af køkkenet i vores nye gamle hus fandt de mærkeligste ting, som køkkenet gennem tiden havde været pyntet med. Der var utallige former for tapet, 5 slags gulv og så pludselig vrimlede det frem med kaniner… I tidernes morgen havde køkkenet åbenbart været dekoreret med fliser pyntet med kaniner. Mary kunne ikke stå for dette fund og gemte en af fliserne. Der måtte være en mening med, at de dukkede frem i dagens lys igen. Og så slog det de vordende brygmestre, at kaninerne logisk nok måtte lægge navn til det nystiftede bryggeri. Bunny Brewery var født…

Første bryg blev brygget en fredag aften (22. juli 2005) efter sidste indkøb af diverse ingredienser og udstyr hos Brygladen i Vejle. Mary havde i forvejen fået den sejeste hightech-bryggryde af søde KilkennY i fødselsdagsgave, så hun kunne bare ikke vente med at komme i gang. KilkennY ville hellere i byen (det har så ændret sig siden). Under velmente råd fra en forholdsvis nystartet, men dog noget mere erfaren brygmester P, havde Mary valgt, at første bryg skulle være en brown ale, nærmere bestemt ”My First Brown Ale”, et bryg-kit med spray-malt fra Brygladen.
Så oprandt dagen, hvor første bryg skulle navngives, og intet var mere nærliggende end at kalde jomfrubrygget for VirginBrew selvfølgelig med et billede af brygmesteren selv i jomfruudgaven for ca. 2000 år siden, selveste Virgin Mary, på etiketten.

Brygmestrene ved Bunny Brewery: KilkennY & Mary alias Kenni Lund og Marianne Thomsen

Der er 44 Øl i databasen
Side 1 af 5 : 2 3 4 5
Nr.
Øl navn:
Bryggeri:
Øl type:
Land:
 
Dato:
Bruger:
Alkohol %:
1
160 gr. IPA
 
Danmark
 
Oprettet: 12/03-2007 / Ændret : 17/09-2012
5.30 %
Ingen anmeldelser

Sakset: 160 grams IPA er en frisk pale ale med læskende bitterhed og et pift af appelsin og porse.


Teejay's øl nr. 50 på goodbeer.dk
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
2
161 gr. IPA
 
Danmark
 
Oprettet: 12/03-2007 / Ændret : 17/09-2012
6.70 %
Ingen anmeldelser

Sakset: 161 grams IPA er et forsøg på at genskabe vores succes med 160 grams IPA´en. Desværre var vi løbet tør for porse, så den kunne ikke blive helt den samme. Derfor ville vi også ændre navnet, men ikke for meget. Resultatet blev vores 161 grams IPA; en lys og læskende ale med masser af forfriskende og pirrende humlesmag samt et pift af appelsin.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
3
162 grams IPA
 
Danmark
 
Oprettet: 22/08-2009
4.80 %

En vidreførelse af deres 161 grams IPA

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
4
American Amber
 
Danmark
 
Oprettet: 12/03-2007 / Ændret : 17/09-2012
3.20 %
Ingen anmeldelser

Sakset: American Amber er en hvedeølsbaseret amerikansk amber ale, brygget med 3 forskellige amerikanske humler. Denne alkoholsvage øl er tiltænkt at skulle nydes afkølet på varme sommerdage.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
5
Beredskabsøl
 
Danmark
 
Oprettet: 12/03-2007 / Ændret : 17/09-2012
3.70 %
Ingen anmeldelser

Sakset: Denne øl blev brygget til de frivillige (beredskabet) i Vejen Kommune, som er Marys fars "legekammerater". Han ville gerne gøre lidt ekstra for dem, når de nu gør så meget for fædrelandet (læs: Vejen kommune) ganske frivilligt. Derfor bryggede vi denne brown ale til dem. Den er forsøgt brygget med forbillede i de dovne, alkoholsvage engelske brown ales.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
6
Bitter Wheat Symphony
 
Danmark
 
Oprettet: 12/03-2007 / Ændret : 17/09-2012
4.00 %
Ingen anmeldelser

Sakset: Dette bryg blev brygget samme dag, som U2 spillede i Parken i København. De fleste af vores venner havde med møje og besvær tiltusket sig billetter til koncerten, men vi måtte blive hjemme. Derfor skulle brygget oprindeligt have heddet "Wheat or Wheatout you" og haft Bono på forsiden, som en pæn hentydning til, at vi altså var "without" U2 denne søndag samtidig med, at det jo var en hvede (Wheat) øl. Men da vi fik smagt brygget, og det viste sig at humlebitterheden var så dominerende, omdøbte vi så øllen til "BitterWheat SymphonY", og Bono blev dermed skiftet ud med "The Verve".
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
7
Blond Swede
 
Danmark
 
Oprettet: 12/03-2007 / Ændret : 17/09-2012
6.20 %
Ingen anmeldelser

Sakset: Blond Swede er, som navnet antyder, en blond ale. Den er brygget med forskellige krydderurter og opkaldt efter EFBs tidligere angriber, Fredrik Berglund, som jo er en blond svensker. Fredrik Berglund nåede i alt at spille 99 kampe for EFB, 57 gange fandt han vej til netmaskerne.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
8
Brew Barrymore
 
Danmark
 
Oprettet: 12/03-2007 / Ændret : 17/09-2012
4.10 %
Ingen anmeldelser

Sakset: Dette bryg er Marys første forsøg på at lave en frugtøl. Den er brygget med kærlighed og så vidt muligt bær af familiens egen avl. Den er samtidig også et udtryk for Marys umættelige trang til at blande alt for mange forskellige ingredienser i samme bryg. For som hun siger: "Hvorfor nøjes med lidt, når man kan få det hele?"
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
9
Brew Berrymore 2006 Brombær
 
Danmark
 
Oprettet: 12/03-2007 / Ændret : 17/09-2012
4.10 %
Ingen anmeldelser

Sakset: Vi er så heldige at være velforsynede med brombær af Mor-Birtes egen avl, så vi kan tillade os at bruge de modne og saftige bær til ølbrygning. Vi koger saften af bærrene og bruger den filtrerede, rene og usødede saft, der båder farver øllet flot og giver det en vidunderlig smag og duft. Vi tror, at denne forenklede udgave af Brew BerryMore vil bestå, så længe vi har mulighed for at tiltuske os en del af årets høst hos Mor-Birte.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
10
Chocolate Mania
 
Danmark
 
Oprettet: 12/03-2007 / Ændret : 17/09-2012
4.50 %
Ingen anmeldelser

Sakset: Denne øl er brygget med ægte østrigsk alpemælkschokolade. Den er brygget med forbillede i Camerons Chocolate Ale i forventning om en mild, letdrikkelig chokolade øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark

I Databasen: 12206 Anmeldelser af 267300 øl fra 247 lande og 12869 bryggerier. Billeder: 102381


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

  • Dit navn: Kun synlig for webmaster
  • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
  • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

  • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
  • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
  • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
  • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

  • Ny ølanmeldelse: 25 point.
  • Upload af et nyt billede: 25 point.
  • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
  • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
  • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

Øl karakter skala

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!

Navn på øl: Alle øl skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af bryggeriet til en anden øl før.

Bryggeri: Der skal vælges et bryggeri. Du kan "flytte" øllen til et andet bryggeri om nødvendigt (eventuelle ølanmeldelser flytter med). Hvis bryggeriet ligger i et andet land, så kan der opstå problemer med billederne til øllen, da billeder organiseres efter land.

Kopi af: Hvis øllen er en kopi-øl eller hvad man også kalder en etiket øl, så skal du her vælge den øl den er en kopi af. Hvis det er en kopi øl vil øltype og alkohol % blive identisk med originalen. Derfor behøver du ved kopi-øl ikke at angive øltype eller alkohol %.
En øl kan være en kopi af alle de øl som bryggeriet brygger eller som brygges på et andet bryggeri der er medlem af den samme bryggergruppe. (Af typen samarbejde)

Alkohol %: Hvis alkohol % er kendt så skriv det i feltet. Er alkohol % ukendt, så sæt et flueben i det lille felt.

Brygges denne øl?: Vælg kun nej hvis du er sikker på at øllen ikke brygges mere. Husk at f.eks. en julebryg ofte bliver brygget igen næste år.

Lancerings tidspunkt: Hvornår blev øllet tappet første gang, eller fra hvornår kunne øllet købes første gang? angives en måned skal år også angives.

Øl billeder: Det er muligt at vælge op til fire billeder til en øl. Feltet du vælger, bestemmes af hvad der er på billedet. Hvis du har et nyt billede til øllen så kan du uploade det direkte til øllen med linket til højre:
Når du har valgt et nyt billede kan du checke om det var det rigtige ved at føre musen over foto ikonen:

Forside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens forside etiket.

Bagside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens bagside etiket.

Øl flaske Her kan du indsætte billeder af flasken eller dåsen, evt. sammen med et glas.

Andet billede Bruges til billeder der ikke kan placeret i en af de tre andre felter.

Kommerciel øl beskrivelse, altså ikke en ølanmeldelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om øllet, f.eks. hvordan er det brygget, hvem er brygmester eller bare en kopi at bryggeriets beskrivelse. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.

Ret øl / Ny øl klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.

Navn på Bryggeri Alle Bryggerier skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af et andet bryggeriet.

Adresse: Angiv en så nøjagtig adresse som muligt. Med en adresse kan der f.eks. vises et kort med bryggeries placering.

Telefon nr. Hvis et bryggeri har flere telefon numre så skriv det vigtigste nr. her
e-mail:Udfyldes om muligt med en e-mail adresse til bryggeriet.

Land: Land skal vælges inden at der kan vælges eller uploades nye billeder til bryggeriet. Hvis du flytter bryggeriet til et andet land, vil evt. billeder ikke kunne bruges, men skal uploades igen.

Type: Bryggeritypen er vigtig for klassificeringen af bryggeriet. Se mere her under:

  • Nano Et meget lille bryggeri, med en årlig produktion under 1000hl og typisk max et salgssted. Der vil ofte være tale om hjemmebrygning
  • Pub Et Pub bryggeri, brygger 1000-6000hl om året, og afsætter hoveddelen af øllet på pub'en
  • Trappist Et Trappist bryggeri, er et Kloster, hvor munke brygger øl til eget brug, men også til salg. Det er typisk et lukket samfund, der ikke tillader besøg udefra, men de brygger nogle rigtige gode øl
  • Micro Et Mikro bryggeri, brygger mindre end 10000-15000 hl om året, og afsætter det meste i nærområdet, der kan også være en begrænset eksport
  • Regional Et regional bryggeri, brygger mere end 15000hl om året, men afsætter hovedparten af produktionen i samme landsdel, f.eks. på Fyn. Eksport kan forekomme
  • National Et national bryggeri, ligger lige under de multinationale bryggerier, deres øl kan typisk købes i hele det land hvor bryggeriet har hjemme, der kan også være tale om en betydelig eksport, men hele produktionen finder sted i hjemlandet
  • Multinational Et af det helt store, der brygger øl i flere lande og har et varemærke der er kendt i mange lande. Den årlige produktion er typisk over 1 million hektoliter
  • Varemærke Et bryggeri der ikke brygger sit eget øl, men får det brygget hos et eller flere andre bryggerier. Tuborg er et godt eksempel. Kaldes ofte også for et phantom bryggeri.
  • Lukket Et Bryggeri der har lukket eller er blevet opkøbt, og derfor ikke længere brygger øl.

Link: Bryggeriet hjemmeside kan være en god kilde til at finde flere informationer. Husk "http://" i linket.

Billeder: Det er muligt at vælge op til tre billeder til et bryggeri.

Bryggeri beskrivelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om bryggeriet, deres historie, brygmester kommende planer og alt andet der kunne være interessant om bryggeriet. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.

Ret Bryggeri / Nyt Bryggeri klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.

Det Danske Ølsprog / Guide til ølanmeldelser