powered by goodbeer.dk
Bryggeri
Type
Dato
Bruger
Adr:
Sortebrødre 
 
Kirke Stræde 25 
By:
Viborg 
Post nr:
8800 
Tlf:
4028 8800 
Land:
Danmark
e-mail:
-
Link:
Find vej
Viborg bryghus åbnede den 13. maj 2006, så nu brygges der igen øl i Viborg.
På hjemmesiden læses:
Der er altid blevet brygget øl i Viborg. De første var munkene på egnens mange klostre, og inspireret af dem kom andre til. Den stærke ølkultur førte i 1832 til grundlæggelsen af det gamle hæderkronede Odin bryggeri. Igennem 156 år gjorde Odin bryggeriet Viborg til en by, der var kendt vidt omkring for sine stolte bryggertraditioner. Odin måtte dreje nøglen i 1986, men blev alligevel mange år efter sin ”død” en kraftig inspirationskilde for chefredaktør Lars Norup m.fl. til etableringen af Viborg Bryghus. Viborg Bryghus blev den 24. august 2005 etableret som et anpartsselskab, hvor der i alt er udstedt 4.374 anparter á nom. DKK 1.000. Fordelt på mere ca. 4.000 anpartshavere.
Selskabets ideologi har fra starten været at producere og sælge velsmagende håndbrygget øl med karakter. Produktion og egen bryggerstue er anlagt i Sortebrødre Kirke Stræde i hjertet af Viborgs gamle Latinerkvarter. Her holdes det gamle håndværk i hævd bl.a. med brygning over åben ild.
Der er i løbet af 2008 investeret i nyt procesudstyr, som har givet et mere effektivt flow i fremstillingsfasen og samtidig øget produktionskapaciteten fra ca. 50.000 til ca. 90.000 liter øl årligt. Det nye udstyr er implementeret i de eksisterende faciliteter, og selskabets produktionskapacitet forventes at kunne matche salg og efterspørgsel i den kommende 2 - 3 års periode.
Igennem hele 2007 og 2008 har selskabets salg løbende udviklet sig positivt både i omsætning og i antallet af udsalgssteder. I samme periode har selskabets egen udskænkning, rundvisninger og løssalg tillige haft stor fremgang. Størstedelen af detail- og restaurationssalget sker til lokale forhandlere, men der vil i år 2009 blive arbejdet videre med lancering af enkelte produkter på nationalt plan. Samtidigt vil Viborg Bryghus vil styrke sin lokale position, dels igennem udvikling af den eksisterende kundeportefølje, og dels ved etablering af nye samhandelsrelationer. Og endeligt vil der i de kommende år blive iværksat aktiviteter, som skal styrke Viborg Bryghus tilstedeværelse ved lokale events og arrangementer.

 

 

Der er 89 Øl i databasen
Side 1 af 9 : 2 3 4 5 6 7 8 9
Nr.
Øl navn:
Bryggeri:
Øl type:
Land:
 
Dato:
Bruger:
Alkohol %:
1
1726
 
Danmark
 
Oprettet: 20/07-2019
5.50 %
Ingen anmeldelser
Kommerciel beskrivelse mangler
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
2
Bisp Gunner
 
Danmark
 
Oprettet: 17/04-2017
4.60 %
Ingen anmeldelser
Dejlig blød og let drikkelig øl med flot dyb-rød farve. Malt-fokuseret med en indledende sødme og en ristet tørhed i afslutningen. Humlen er trukket i baggrunden og balancerer kun lige sødmen. 4,6 % Bag navnet på denne øl: Bisp Gunner (1152-1251) var en begavet og respekteret personlighed. Som ung studerede han mange år ved universitetet i Paris, hvor han knyttede mange internationale forbindelser. Han studerede flere videnskaber, og han fik kendskab til fransk kultur og madkunst. I 1216 blev han abbed (dvs. leder) i cistercienserklosteret i Øm og i 1222 udnævnt som biskop i Viborg. Her virkede han som en myndig og omsorgsfuld biskop indtil sin død som 99-årig. Gunners kiste blev båret i en stor procession fra Asmild og til domkirken, hvor han blev gravsat under Sankt Kjelds alter. I bisp Gunners levnedsskildring, som en munk i Vitskøl skrev ned få år efter hans død, fortælles, at Gunner besad fuldgod ’klogskab og takt’. Han var også altid en glimrende vært. Gæsterne fik ’kostelige spiser og herlige drikke’. Gunner havde sin egen mundskænk, og biskoppen var altid glad og munter ved bordet. Han foretrak dansk øl og mjød, dog drak han aldrig for meget. For diskret at kontrollere, hvor mange genstande han havde fået, rullede han en lille brødkugle, hver gang han havde tømt sit bæger eller krus. Brødkuglerne gemte han under en serviet, så han havde styr på, hvor meget han havde indtaget. Gunner nød stor tillid hos både paven og hos kong Valdemar Sejr. Begge pålagde ham juridiske og administrative opgaver ved siden af de gejstlige pligter. Blandt andet rejste han som 80-årig til Portugal for at hente prinsesse Eleonora, det var udvalgt til brud for kongens søn Valdemar. Gunners vigtigste juridiske indsats var sandsynligvis at bidrage til arbejdet med at nedskrive ’jydernes gamle sædvaner og retsregler’ i Jyske Lov, der blev givet af kong Valdemar Sejr i 1241. 33 cl flaskerne forhandles kun på restauranter og i specialforretninger
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
3
Blondie
 
Danmark
 
Oprettet: 20/07-2019
7.00 %
Ingen anmeldelser
Kommerciel beskrivelse mangler
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
4
Bock
 
Danmark
 
Oprettet: 13/01-2007 / Ændret : 19/06-2012
7.90 %
Ingen anmeldelser

Viborg bock brygges ikke mere.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
5
Bock Bock Hønse Øl
 
Danmark
 
Oprettet: 12/05-2017 / Ændret : 26/05-2017
7.00 %
Bock Bock er en øl jeg lavede med min datter i 2014. Jeg havde hobbybrygget tit og ofte derhjemme, og i vinterferien havde
både jeg og min dengang 7-årige datter fri – og da jeg spurgte ind til hvad hun havde lyst til at lave i ferien kom svaret forsigtigt
efter jeg havde forslået både biograftur og Zoo… Faaaar, kan vi ikke brygge en øl sammen. Først skulle vi vælge hvilken øltype, der skulle brygges, og da jeg begyndte at remse de forskellige stil - arter op, Pilsner, IPA, Stout blev alle afslået, men da jeg nævnte
Bock og Dobbelt Bock smilte hun... ”Dobbelt Bock? er det så en Bock Bock? altså lige som hønsene siger” og hurtigt var der
ingen tvivl, vi skulle lave en Dobbelt Bock eller som vi kom til at kalde den en Hønse Øl. Engangsbryg kun fra fad.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
6
Bondens Tørst
 
Danmark
 
Oprettet: 10/04-2018 / Ændret : 06/06-2018
7.20 %
Ingen anmeldelser

Kommerciel beskrivelse mangler
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
7
Brems Bilen
 
Danmark
 
Oprettet: 10/02-2012 / Ændret : 27/02-2012
4.60 %

Fra etiketten læses:
Grundlovsdag år 1900 tøffede Julius Brems ud i Viborgs gader i sin hjemmebyggede motorvogn. I 2007 kører bilen igen.

Jubilæumspilsner i anledning af bilens fremvisning på 107 års dagen i Viborg.
En kopi af Mageløs Økologisk Pilsner med særlig etiket til denne lejlighed.

Øllen er også kendt som: Viborg Bryghus / Mageløs Økologisk. Det er kun originalen der kan anmeldes
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
8
Brew for Beef
 
Danmark
 
Oprettet: 10/02-2012 / Ændret : 24/02-2012
4.60 %
Ingen anmeldelser

Citat fra Bryggeriet: Brew for Beef er udviklet af Viborg Bryghus i samarbejde med Friland og den franske mesterkok Francis Cardenau. Målet har været at skabe en øl, som komplementerer smagsnuancerne i det gode oksekød fra Frilands Kødkvæg. Vi mener det er lykkedes.
Server Brew for Beef i stedet for rødvin til det gode oksekød og få en anderledes og fuldstændig smagsoplevelse. Prøv gerne Brew for Beef til de forskellige Friland Kødkvægracer (Aberdeen Angus, Hereford, Limousine m.fl.). Hver race har sine helt egne smags- og teksturmæssige egenskaber, som giver spændende og varierede oplevelser på middagsbordet.
Brew for Beef brygges ikke mere til salg fra bryghuset. En enkelt kunde aftager den dog regelmæssigt privat.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
9
Brown Ale
 
Danmark
 
Oprettet: 13/01-2007 / Ændret : 10/02-2012
6.30 %
Ingen anmeldelser
Citat bryggeriet: "Viborg Brown Ale er en let tilgængelig ale type, der er inspireret af Newcastle Brown Ale. Med en alkoholstyrke på 6,3 %, smager den af væsentlig mere end sit ideal, dog uden at være for dominerende for de fleste. Helt klart vores mest populære og alsidige øl. Til mad kan Brown Ale supplere langt de fleste retter. Håndbrygget på gaskedel over åben ild, hvilket giver en udpræget karamelsmag. Overgæret og lagret i ca. 3 uger"
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
10
Bruxelles by Day
 
Danmark
 
Oprettet: 10/04-2018 / Ændret : 05/06-2018
8.50 %
Ingen anmeldelser
Denne ufiltrerede tripel er klar og flot gylden, den har en aroma af karamel og brødskorpe fra malten. Humlen er tilbagetrukket og den primære smag og duft kommer fra gæringen der bidrager med estere og fenoler der gør øllen meget kompleks, øllen starter skarp og tør, men afsluttes sød.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark

I Databasen: 11295 Anmeldelser af 217819 øl fra 246 lande og 11943 bryggerier. Billeder: 85470


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

Øl karakter skala

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!

Navn på øl: Alle øl skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af bryggeriet til en anden øl før.

Bryggeri: Der skal vælges et bryggeri. Du kan "flytte" øllen til et andet bryggeri om nødvendigt (eventuelle ølanmeldelser flytter med). Hvis bryggeriet ligger i et andet land, så kan der opstå problemer med billederne til øllen, da billeder organiseres efter land.

Kopi af: Hvis øllen er en kopi-øl eller hvad man også kalder en etiket øl, så skal du her vælge den øl den er en kopi af. Hvis det er en kopi øl vil øltype og alkohol % blive identisk med originalen. Derfor behøver du ved kopi-øl ikke at angive øltype eller alkohol %.
En øl kan være en kopi af alle de øl som bryggeriet brygger eller som brygges på et andet bryggeri der er medlem af den samme bryggergruppe. (Af typen samarbejde)

Alkohol %: Hvis alkohol % er kendt så skriv det i feltet. Er alkohol % ukendt, så sæt et flueben i det lille felt.

Brygges denne øl?: Vælg kun nej hvis du er sikker på at øllen ikke brygges mere. Husk at f.eks. en julebryg ofte bliver brygget igen næste år.

Lancerings tidspunkt: Hvornår blev øllet tappet første gang, eller fra hvornår kunne øllet købes første gang? angives en måned skal år også angives.

Øl billeder: Det er muligt at vælge op til fire billeder til en øl. Feltet du vælger, bestemmes af hvad der er på billedet. Hvis du har et nyt billede til øllen så kan du uploade det direkte til øllen med linket til højre:
Når du har valgt et nyt billede kan du checke om det var det rigtige ved at føre musen over foto ikonen:

Forside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens forside etiket.

Bagside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens bagside etiket.

Øl flaske Her kan du indsætte billeder af flasken eller dåsen, evt. sammen med et glas.

Andet billede Bruges til billeder der ikke kan placeret i en af de tre andre felter.

Kommerciel øl beskrivelse, altså ikke en ølanmeldelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om øllet, f.eks. hvordan er det brygget, hvem er brygmester eller bare en kopi at bryggeriets beskrivelse. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.

Ret øl / Ny øl klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.

Navn på Bryggeri Alle Bryggerier skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af et andet bryggeriet.

Adresse: Angiv en så nøjagtig adresse som muligt. Med en adresse kan der f.eks. vises et kort med bryggeries placering.

Telefon nr. Hvis et bryggeri har flere telefon numre så skriv det vigtigste nr. her
e-mail:Udfyldes om muligt med en e-mail adresse til bryggeriet.

Land: Land skal vælges inden at der kan vælges eller uploades nye billeder til bryggeriet. Hvis du flytter bryggeriet til et andet land, vil evt. billeder ikke kunne bruges, men skal uploades igen.

Type: Bryggeritypen er vigtig for klassificeringen af bryggeriet. Se mere her under:

 • Nano Et meget lille bryggeri, med en årlig produktion under 1000hl og typisk max et salgssted. Der vil ofte være tale om hjemmebrygning
 • Pub Et Pub bryggeri, brygger 1000-6000hl om året, og afsætter hoveddelen af øllet på pub'en
 • Trappist Et Trappist bryggeri, er et Kloster, hvor munke brygger øl til eget brug, men også til salg. Det er typisk et lukket samfund, der ikke tillader besøg udefra, men de brygger nogle rigtige gode øl
 • Micro Et Mikro bryggeri, brygger mindre end 10000-15000 hl om året, og afsætter det meste i nærområdet, der kan også være en begrænset eksport
 • Regional Et regional bryggeri, brygger mere end 15000hl om året, men afsætter hovedparten af produktionen i samme landsdel, f.eks. på Fyn. Eksport kan forekomme
 • National Et national bryggeri, ligger lige under de multinationale bryggerier, deres øl kan typisk købes i hele det land hvor bryggeriet har hjemme, der kan også være tale om en betydelig eksport, men hele produktionen finder sted i hjemlandet
 • Multinational Et af det helt store, der brygger øl i flere lande og har et varemærke der er kendt i mange lande. Den årlige produktion er typisk over 1 million hektoliter
 • Varemærke Et bryggeri der ikke brygger sit eget øl, men får det brygget hos et eller flere andre bryggerier. Tuborg er et godt eksempel. Kaldes ofte også for et phantom bryggeri.
 • Lukket Et Bryggeri der har lukket eller er blevet opkøbt, og derfor ikke længere brygger øl.

Link: Bryggeriet hjemmeside kan være en god kilde til at finde flere informationer. Husk "http://" i linket.

Billeder: Det er muligt at vælge op til tre billeder til et bryggeri.

Bryggeri beskrivelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om bryggeriet, deres historie, brygmester kommende planer og alt andet der kunne være interessant om bryggeriet. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.

Ret Bryggeri / Nyt Bryggeri klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.

Det Danske Ølsprog / Guide til ølanmeldelser